Gęsina w Restauracji Villa Gardena

Gęsina w Restauracji Villa Gardena
  • Listopadowym zwyczajem zapraszamy na dania z gęsiną. Gęsina była niezwykle popularnym mięsem kuchni staropolskiej. Dzisiaj cenione są jej właściwości odżywcze, jest też najbardziej szlachetnym mięsem spośród drobiu. Mimo, że jest dosyć tłusta, warto włączyć ją do swojej diety ponieważ jest źródłem m.in. nienasyconych kwasów tłuszczowych i wielu minerałów. Dobrą okazją do tego jest dzień świętego Marcina, który wypada 11 listopada. Gęsina nierozerwalnie jest związana z tym świętem. Stare polskie przysłowie głosi, że „najlepsza gęsina na Świętego Marcina”.

Przygotowaliśmy dla Państwa 3-daniowe menu bazujące na składnikach najwyższej jakości:

  • Gęsie żołądki, puree z marchwi, marynowana dynia 39 PLN
  • Rosół z gęsi 31 PLN
  • Udko gęsie, grzybowe kopytka, kiszona kapusta pekińska, morela 71 PLN

    Pełne 3-daniowe menu                                                                            129 PLN

Na dania z gęsiną zapraszamy od 8 listopada do wyczerpania zapasów.